Highland Park 15 yo Freya 51,2%

Freya oli Valhalla Collectionin kolmas julkaisu, jonka maistoin ensimmäistä kertaa runsas vuosi sitten Uisgeen täsmätyssä ensi-illassa. Nyt on vihdoin aika ottaa siitä kunnon tyypit, kaikessa rauhassa.

Highland Park 15 yo Freya

(51,2%, OB, 2014, Valhalla Collection, First Fill Bourbon Casks, 19000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Vahva päärynä. Tummaa yrttisyyttä, voimakasta lakritsia. Hunajaista makeutta, pientä havuisuutta, trooppista hedelmää (kiiviä, melonia). Tammisuus tulee tynnyrivahvuudella läpi vahvana ja kireän mausteisena. Intensiivinen makeus tässä on, kovia hedelmäkarkkeja ja makeaa marmeladimaisuutta. Vesilisä tuo esiin pehmeää minttua ja vaniljaa.

Maku: Alkuun yllättävän yskänlääkemäinen. Tervaisen lakritsin ja makean päärynän liitto. Mielenkiintoinen, ehdottomasti. Suutuntuma on paksu ja erittäin mausteinen, hetkellisesti jopa pippurinen ja pistelevä. Tammisuus määrää – hyvällä tavalla. Tiettyä nuorekkuutta tässä silti on, raakaa hedelmäisyyttä ja jyväistä maltaisuutta. Raakaa banaania, kiiviä, carambolaa, melonia, vihreää omenaa. Jälkimaku on erittäin lakritsinen ja yrttinen, tamminen ja pippurinen. Kovia hedelmäpastilleja, yskänlääkettä, tervaisuutta, havuisuutta, hapokkuutta, minttua, mietoa nuotiosavua. Varsin pitkä ja räiskyvä finaali. Vesilisällä tulee mukaan kookosta ja vaniljaa.

Arvio: Lakritsinen ja yrttinen, silti raikas ja hedelmäinen. Oivallinen esitys. Hyvää. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 82/100. Whisky Monitor Database 89/100 (per 1). Whisky Magazine 80/100 (Martine Nouet), 82/100 (Neil Ridley). Whiskynotes 87/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.