Lagavulin 12 yo Special Release 2014, 54,4%

Kun tämän kauden Baby Lagavulin -julkaisua vielä odotellaan, täytyi tarttua viimevuotiseen. Tästä aina suunnilleen tietää, mitä tulossa on. Olen pitänyt näistä aina valtavan paljon.

Lagavulin 12 yo Special Release 2014

(54,4%, OB, 2014, 14th Release, 31428 bts., 70 cl)

Tuoksu: Runsas mutta varsin kuiva turpeensavu, piparjuurta ja sinappisuutta. Hunajainen makeus ja merellinen suolaisuus samassa tuoksussa. Paahtopaistia, uunijuureksia, hiukan tuhkaisuutta ja hiilisyyttä. Karamellisoitunutta makeutta, vaniljaa, tuoretta tammisuutta. Hiukan kuivempi kuin edelliset editiot? Upea kokonaisuus kaikkineen. Vesilisä tuo sitruksista makeutta ja pehmeyttä.

Maku: Täyteläinen ja öljyinen, erittäin savuinen ja runsas. Bourbonkypsytys toimii puhtaasti ja tyylikkäästi, maussa on leveyttä ja syvyyttä. Kiteistä suolaisuutta ja jodia, antiseptisia aineita, tuhkaa ja hiiltä. Kuivalihaa. Hunajaista ja hiukan hedelmäistäkin makeutta. Tammi maistuu tuoreena ja siitä huolimatta tasapainoisena ja hienona. Suutuntuma on muhkean täyteläinen, ja vielä tässä iässä – on tämä mahtava viski. Jälkimaku on komean savuinen, makean turpeinen ja erittäin suolainen. Piparjuuritahnaa, sinappia, balsamicoa, soijaa, lakritsia. Sitruksista hedelmäisyyttä ja valkopippurista tammisuutta. Pitkä ja jykevä finaali. Vesilisä tuo metistä makeutta ja ruohoisuutta esiin.

Arvio: Loistava, loistava viski – etenkin tässä iässä. Aavistuksen kuivempi kuin pari aiempaa, mikä on oikeastaan vain hyvästä. Ikisuosikkini pelittää vuodesta toiseen, pakko nostaa hattua. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 92/100. Whiskynotes 88/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.