Highland Park Sigurd 43%

Jokohan flunssataudit olisi selätetty niin, että nenä toimisi taas… Henkisestä irlantilaisuudestani huolimatta skippaan silti suosiolla St Patrick’s Dayn ja siirryn pieneksi hetkeksi Orkneyn taikajuoman äärelle.

Highland Parkin kolmen ensimmäisen Warrior-pullon jälkeen saatiin kolme uutta – ja samalla kalliimpaa. Sigurd on niistä kolmesta uudesta se edukkain, ei tosin mikään ihan ilmainen tämäkään. Olisikohan sentään hyvä?

Highland Park Sigurd

(43%, OB, NAS, 2013, Travel Retail Exclusive, Warrior Series, 70 cl)

Tuoksu: Heinää ja turvetta. Rasvainen, hiukan likainenkin ensivaikutelma. Maltaisuus on paksuna pinnassa, melko tunkkaisena ja puuroisena. Hunajainen makeus ja imelä hedelmäisyys tekevät tästä varsin nuoren tuntuisen. Aprikoosi on voimakasta, omenaa on myös. Turve tuntuu kosteana. Ei erityisen mojova nenä.

Maku: Hedelmäinen, heinäinen, melko turpeinen ja huomattavan suolainen kokonaisuus. Raikasta omenaa ja vesimelonia on runsaasti, mutta sitä vastaan nousee aimo annos tunkkaista maltaisuutta, kosteaa turpeisuutta ja kireää lakritsia. Suutuntuma on melko öljyinen mutta tekstuuri silti jää jotenkin huokoiseksi. Hunajaa, kovia toffeekarkkeja, hiukan vaniljaakin. Metallinen sivumaku, reippaasti tammea ja mausteisuutta. Jälkimaku menee nopeasti hedelmäteen puolelle. Sieltä puskee tanniineja ja lisää mausteita. Hedelmäisyys säilyy kepeänä, vaikka turve ja suola piiskaavatkin hetken. Keskipitkä, reippaasti kuivuva finaali.

Arvio: Jäi jonkin verran odotuksista, vaikka tässä on toki myös paljon hyvää. Hedelmäisyyden äärellä tapahtuu mielenkiintoisia asioita. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100. Whiskynotes 87/100. Whisky Magazine 85/100 (Gavin D. Smith Smith), 81/100 (Joe Bates).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.