Highland Park Svein 40%

Vihdoin nuotitettavana Warrior-sarjan perusviski Highland Parkilta. Olen maistellut tätä lukemattomia kertoja eri yhteyksissä, mutta aina on jäänyt kirjaamatta muistot ylös.

Highland Park Svein

(40%, OB, NAS, +/- 2013, The Warrior Series, 100 cl)

Tuoksu: Likaisen rasvainen, kuivan turpeinen ja kirpeän havuinen. Pehmeää maltaisuutta, hunajaisuutta, uuniomenaa, kevyttä kanervaisuutta. Kovia toffeekarkkeja, ruskeaa sokeria. Taustalla pieni vaniljaisuus, joka muuttuu vähitellen yhä ilmeisemmäksi. Voita ja kermaisuutta. Tammi pysyy taka-alalla.

Maku: Tammi on maussa tuoksua selvemmin läsnä, mutta silti huomio kiinnittyy enemmänkin toffeekarkkeihin, kuivaan ja kevyeen turpeisuuteen, hedelmiin, vaniljaan ja likaisiin sävyihin kaiken keskellä. Lakritsia, yrttisyyttä ja hiukan mehiläisvahaa. Suutuntuma on varsin kevyt ja osin jopa vetinen. Kanervaisuutta ja havuisuutta riittää. Omenaa, päärynää, mietoa sitruksisuutta. Jälkimaku liikkuu tammen ja kevyen turvesavun maastoissa. Öljyisyys ja likaisuus ovat edelleen pinnassa, lakritsia ja toffeeta riittää. Tammi jää taustalle, mutta kanelinen mausteisuus ja pieni pippuri löytyvät. Melko lyhyt ja harmiton finaali.

Arvio: Perushyvä perusviski. Ei herätä suuria tunteita, mutta toimii. Isommilla volteilla voisi olla vaikuttavakin tapaus, nyt toimii pätevänä entry-level-tuotteena. 82/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 77/100. Whisky Magazine 80/100 (Gavin D. Smith), 77/100 (Joe Bates).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.