Bowmore 17 yo 1998/2016 Stillmen’s Selection 53,1%

Bowmoren työntekijöiden osaamista esittelevän Craftmen’s Collectionin kolmas ja viimeinen julkaisu oli tämä 17-vuotias Stillmen’s Selection. Sarjan aiemmat julkaisut olivat loistelias Maltmen’s Selection ja vallan mainio Mashmen’s Selection.

Bowmore 17 yo 1998/2016 Stillmen’s Selection

(53,1%, OB, 22.6.1998–2016, Craftmen’s Collection, Bordeaux Wine Barriques, 1500 bts., 70 cl)

Tuoksu: Viininen ja makea, tervainen ja turpeinen. Pehmeä turvesavu, lakritsi ja hehkuviinimäinen siirappisuus toimivat hyvin yhteen. Nahkaisuutta, mausteisuutta ja kevyttä tammisuutta. Herukkaisuutta, kuningatarhilloa, rusinaa. Vesilisällä löytyy hedelmäkakkua ja pientä kirsikkaisuutta. Nam.

Maku: Tervainen, salmiakkinen, turvesavuinen ja makean viininen. Jälkiruokaviini, herukkaisuus, kuningatarhillo ja mausteisuus kantavat runsasta kokonaisuutta, johon tammi ja pippurisuus tuovat komeasti ryhtiä. Suutuntuma on öljyinen ja keskitäyteläinen. Jälkimaku on pippurinen, savuinen ja tervainen. Salmiakkia, lakritsia, nahkaa, pähkinäisyyttä, rusinaa. Hehkuviini ja rusinaisuus ovat mukana loppuun asti. Pitkä ja napakasti kuivuva jälkimaku. Vesilisä availee mukavasti ruskeaa sokeria, taatelikakkua ja kermaisuutta.

Arvio: Tervainen ja viininen, todella maukas Bowmore. Erittäin myönteinen yllätys. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.