Bruichladdich Scottish Barley 50%

Bruichladdichin tislaamokaupassa myytiin syyskuussa 2016 tällaista salkkua, jossa oli sisällä neljä viskiä 20 senttilitran pulloissa. Jokainen oli tislattu erilaisesta ohrasta.

Yhtenä viskinä paketissa oli tämä Scottish Barley, joka on näistä määritelmällisesti hämärin, koska skotlantilaista ohraa luulisi Skotlannissa riittävän. Yleispätevyytensä takia tästä lienee hyvä aloittaa setin maisteleminen.

Bruichladdich Scottish Barley

(50%, OB, 2014, Distillery Only, ”We believe in terroir matters”, 20 cl)

Tuoksu: Melko makea ja kukkainen, vaniljainen ja tamminen. Ruohoisuutta ja hiukan hapokkuutta. Voita ja rasvaa. Bourbonmaista makeutta, mallassokerin säestyksellä. Hiukan minttua, vihreää omenaa, sitruksisuutta – erityisesti mandariinia. Tammi tulee reippaasti läpi. Vesilisä availee piparminttuisia sävyjä ja raikkautta.

Maku: Ruohoinen ja sitruksinen, tamminen ja makea. Bruichladdichin klassiset piirteet ovat hyvin läsnä. Suuntuntuma on melko kevyt ja mausteisuus kunnolla pinnassa. Kepeää leivosmaisuutta, vaniljaa. Mallassokeria, hunajaisuutta, puolikuivaa valkoviiniä, kevyttä hapokkuutta. Jälkimaku tuo mukanaan hiukan kuivempaa puuta, tammi kuivahtaa heti ja tuo mukanaan vanilliinin. Ruohoisuutta ja kukkaisuutta riittää edelleen, mukana tulee myös tumman yrttinen nuotti ja selvää pippurisuutta. Paahteisuutta, maltaisuutta, omenaa, sitruksisuutta, hiukan suolaisuutta. Keskipitkä, tasapainoinen finaali. Vesilisällä tulee tiettyä nestesaippuaa esiin.

Arvio: Oikein asiallinen nuori Bruichladdich. Toki odotuksetkin olivat hyvin maltilliset. 82/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.