Bruichladdich Organic Barley 50%

Bruichladdichin ohrasarjaan kuuluu myös luomuohrasta tehty viski. Tislaamokaupasta ostetun salkun maistelu jatkuu nyt tällaisella viskillä, jonka on täytynyt luomun takia noudattaa varmasti muutakin luomukriteeristöä.

Bruichladdich Organic Barley

(50%, OB, 2014, Distillery Only, ”We believe in terroir matters”, 20 cl)

Tuoksu: Heinäinen ja hapokkaan maltainen. Nuorta tammisuutta, purkkiananasta ja päärynää. Vaniljaa ja hunajaisuutta, limettiä ja hiukan lakritsia. Puuromaisuutta ja aivan aavistus märkää pahvia. Bensainen vivahde taustalla. Paksua ruohoisuutta. Vesilisällä löytyy piparmintun raikkautta.

Maku: Heinäinen ja kirpeä. Tammi on pinnassa varsin aktiivisena. Ruohoisuutta, happamuutta, reipasta mausteisuutta. Bensaisuus korostuu, kitkerä sitruksisuus ja suolaisuus tulevat voimakkaasti esiin. Suutuntuma on keskitäyteläinen, puuromaisuus korostuu. Maltaisuus on hapokasta ja nuoren oloista. Jälkimaku alkaa erittäin mausteisena ja kirpeänä. Sitruksisuutta ja suolaa riittää oikein kunnolla. Silti maltainen ja tamminen puoli tuntuu todella nuorelta ja kypsymättömältä, ja finaali jää melko lyhyeksi. Omenaisuutta, briossia, hiukan piparminttua. Vesilisä tuo kermaista otetta mukanaan.

Arvio: Jää merkittävästi heikommaksi esitykseksi kuin Scottish Barley käytännössä joka osa-alueella. 78/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.