Bruichladdich Bere Barley 50%

Bere oli aikoinaan Skotlannissa yleinen ohralajike mutta hävisi tuottavampien lajikkeiden kuten Opticin ja Chariotin tieltä. Bruichladdich on tehnyt Berellä monia kokeiluita, joista yksi mahtui mukaan myös tislaamokaupassa myytyyn ohrateemalla varustettuun viskisettiin.

Bruichladdich Bere Barley

(50%, OB, 2014, Distillery Only, ”We believe in terroir matters”, 20 cl)

Tuoksu: Voikukkaa ja maltaisuutta. Erittäin puuromainen, melko tunkkainen ja osin jopa lenseä. Märkää ruohoa. Bensaisuus tuntuu yllättävän vahvana. Lisäksi pientä liuotinmaista ja saippuaista, ilkeää vivahdetta. Nyt ei ole hyvä tuoksu. Viljaisuus ja kukkaisuus eivät löydä tasapainoa. Vesilisä availee sentään karkkisuutta.

Maku: Ruohoinen ja sitruksinen. Bruichladdichista tuttu yleisilme palaa puuromaisen tuoksun jälkeen. Silti maussa on jotain liuotinmaista ja bensaista edelleen, vaikka vaniljaa ja hunajaakin silti löytyy. Heinäisyyttä, puuromaisuutta, suolaisuutta, voita. Suutuntuma on hiukan rasvainen ja kirpeän mausteinen. Aktiivinen tammi lanaa kukkaiset sävyt ja tietyn herkkyyden. Jälkimaku alkaa erittäin tammisena ja mausteisena, tanniinit pauhaavat ja hapokas maltaisuus jyrää. Vähitellen nousee valkoviinimäisyyttä, ruohoisuutta, hiukan pidäkkeistä hedelmäisyyttä, runsaasti suolaisuutta. Melko lyhyt ja ohut finaali. Vesilisä rauhoittaa ilmettä ja vie tammea taka-alalle.

Arvio: Tullaan selvästi alaspäin koko ajan maukkaan Scottish Barleyn ja sitä selvästi vaatimattomamman Organic Barleyn jälkeen. Tästä löytyy jo ihan oikeita vikojakin. Ei tämä silti mikään kelvoton viski ole, mutta tietty kypsymättömyys ja puuromainen maltaisuus eivät oikein tahdo toimia. 76/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.